BiH-Razvoj
Open Ideas for the Balkans
Open Ideas

Author :

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Intenzivni, maratonski rad na razvoju ideja održao se ovog vikenda u Banjaluci. Šest od ukupno 28 inicijalno prijavljenih ideja i timova se, nakon Online glasanja I i ocijenjivanja od strane žirija, kvalifikovalo za učešće na hakatonu (tim projekta Appotekar.ba je nažalost odustao od daljeg učešća u takmičenju).

IMG_4703

AB0 donor, Životno okruženje pristupačno svima, eZdravlje, Pratični registar lijekova, Higijena za 5 i Moj Doktor u saradnji sa stručnim mentorima su prvog dana hakatona do ponoći radili na materijalizaciji ideja za poboljšanje zdravstva, da bi sljedećeg dana ujutru sa istim entuzijazmom nastavili sa radom. Među kreativcima koji stoje iza takmičarskih projekata se nalaze studenti, profesionalci u raznim oblastima, predstavnici udruženja građana, ali i srednjoškolci.

 

IMG_4708

Ukratko smo se osvrnuli i na način na koji su vodili kampanje na društvenim mrežama od počeka takmičenja. Tokom cijelog hakatona,  radili smo sa timovima i na poboljšanju kampanja jer je od ponedeljka,17. novembra počeo drugi kurg online glasanja.

Stručni mentori Mišo Bundalo, Sanel Hodžić, Kristijan Smiljanić, Marko Malinović, Nemanja Strkić, Minja Kolundžija i Igor Ilić su sve vrijeme nesebično dijelili svoje znanje sa članovima timova, dajući veliki doprinos procesu ozdravljenja zdravstva u BiH uz pomoć inovativnih tehnologija.

graphics4

 

Rezultat hakatona na kome se radilo preko 25 sati bez prestanka je šest beta verzija aplikacija koje građani Bosne i Hercegovine mogu da testiraju i podrže njihov dalji razvoj tokom drugog kruga Online glasanja.