stasup

Šta su Otvorene Ideje?

„Otvorene ideje“ se realizuju kroz takmičenje za najbolji website, web i/ili mobilnu aplikaciju kojom se jača transparentnost i odgovornost javne uprave. Prošle godine smo se oprobali u ovom eksperimentu iz oblasti društvenih inovacija i tehnološkog aktivizma a veliki uspjeh pobjedničke aplikacije "Budi odgovoran" inspiriše nas na još veće i bolje akcije.

  Otvorite da biste videli pravila
Trenutna faza projekta u Srbiji
Glasanje

Kako mogu da učestvujem?

 

prijava

Šest organizacija učesnica GRI inicijative će na prvom dvodnevnom treningu 30. i 31. januara u Vrnjačkoj Banji razviti ideje za mobilne i/ili web aplikacije.

razvoj

Drugi dvodnevni trening će se održati 6. i 7. februara  u Beogradu gde će predstavnici timova zajedno sa programerima završiti rad na svojim mobilnim i web aplikacijama.

glasanje

Građani će moći da daju svoj glas pojedinim inicijativama preko platforme Open Ideas. Online glasanje traje od 12-16. februara.

ziriranje

Stručni žiri će 18. februara oceniti predložene aplikacije.

finale

Tri pobedničke aplikacije će biti proglašene 18. februara. 

Prijavite se

Trenutno nema projekata.

10959585_1583239401894689_3838628123671733402_n (2)
Open Ideas for the Balkans

Zeleni inspektor – pobednička aplikacija Otvorenih ideja u Srbiji!

Pet organizacija je intenzivno radilo na razvoju aplikacija koje će poboljšati komunikaciju građana i službi inspekcija u Srbiji. Nakon tri treninga i tri warm-up događaja razvijene su ideje i beta verzije 5 aplikacija: Zeleni inspektor, Inspektor građanin, Nevidljivi radnik, Patroliram i Prijavi, pokreni, promeni. Nakon onlajn glasanja i ocena stručnog žirija, aplikacija Zeleni inspektor je... Read more »

Join the community :

Latest tweets:

    Sorry, no Tweets were found.

Facebook feed:

We support ideas:

novilogoi

Posted by & filed under .

The task set up in Serbia is concerned with inspection monitoring. Citizens are encouraged to act as inspectors and increase accountability and transparency of Market Inspection, Labor Inspection, Financial Inspection, and Building Inspection, by commenting on the institutions’ work and reporting potential irregularities.