otvorene ideje
Open Ideas for the Balkans
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Spremni smo za prvi korak, od danas možeš prijaviti svoju ideju! PRIJAVE su otvorene od 21.aprila do 4. maja.

Kao što smo već najavili prethodnog ponedjeljka, u Eko zgradi Ujedinjenih Nacija, od danas možeš prijaviti svoje ideje na takmičenje Otvorene Ideje.  Na najavi smo već govorili o problemima koje je potrebno rješavati na ovogodišnjem takmičenju.

Cilj takmičenja je rješavanje dva problema:

  1. Kako unaprijediti učešće mladih u procesu donošenja odluka?

  2. Kako iskoristiti moć novih tehnologija za bolju informisanost i učešće građana u procesu evropskih integracija?

Kako da učestvujem?

Osmisli kako možeš iskoristiti tehnologiju da riješiš ove probleme i okupi tim ljudi koji ti mogu pomoći. Ako misliš da možeš rješenje realizovati kao pojedinac, i to je dozvoljeno. Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci, grupe ili organizacije iz Crne Gore.

Jedan isti tim može kandidovati dva rješenja, po jedno za svako od pitanja/izazova. Ne samo da je ovako nešto dozvoljeno, već upravo ohrabrujemo sve timove da kandiduju rješenja za oba izazova i na taj način pokušaju da još više doprinesu zajednici, ali i da povećaju svoje šanse da osvoje neku od nagrada.

Glasanje

U prvom krugu za prijavljena rješenja glasaju građani. Na tebi je da ideju svog tima promovišeš na internetu i putem društvenih mreža pozoveš svoje prijatelje da te podrže tako što će glasati za tvoju ideju. Po šest ideja sa najviše glasova, za svaki od izazova, će se kvalifikovati za Mini hakaton koji podrazumijeva rad sa mentorima. Slijedi druga runda online glasanja iz koje po tri najbolje plasirana rješenja, za svaki od izazova, idu u finale.

Nagrade

Finalno takmičenje će zbrojiti glasove publike iz treće runde online glasanja sa glasovima stručnog žirija. Dva pobjednika, po jedan za svaki izazov, dobijaju novčane nagrade i šansu za rad sa mentorima, kao i podršku i promociju za svoje projekte.

Kao što vidiš, sve je na tebi. Prošlogodišnji pobjednici su pokazali da su promjene moguće. Prijavi se i budi i ti odgovoran, doprinesi napretku društva za svoju i dolazeće generacije!

PRIJAVI SE