stasup

Çfarë është "Për Prishtinën Digjitale"?

"Për Prishtinën Digjitale" është një nismë e përbashkët e Komunës së Prishtinës, Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim dhe Innovation Centre Kosovo (ICK) për angazhuar qytetarët e Kosovës në përmirësimin e qeverisjes në qytetin e Prishtinës përmes teknologjisë. Këtë vit nisma do të fokusohet në dy fusha: 1) rritjen e transparencës në shpenzimet e komunës dhe 2) rritjen e transparencës në punësim. Qëllimi jonë është që qytetari të jetë pjesë aktive e zhvillimeve në qytetin e vet.

"Për Prishtinën Digjitale" është pjesë e nismës rajonale "Open Ideas"

  Kliko këtu për të parë rregullat
Current phase of project in Prishtina
Application phase

Si mundem të marr pjesë?

 

m1

Për të hyrë në garë duhesh të regjistrohesh prej datës 7 maj deri më 9 qershor. Ke mbi 1 muaj për të menduar projektin tënd. Ideja jote do të vlerësohet nga një juri profesionale.

m2

Votimi i ideve në listën e shkurtër fillon me 11 qershor dhe vazhdon deri më 15 qershor. Votimet publike do të mirren parasysh në përzgjedhjen e fituesve.

m4

Fundjava e zhvillimit dhe takimi me mentorët do të ndodh mes 13-15 qershorit. Gjatë kësaj fundjave do të kesh mundësi të mësosh, punosh dhe të rrjetëzohesh me persona të shquar në fushën tënde të interesit.

m5

Finalja do të mbahet me 15 qershor.

Aplikimi
Jury, teams and mentors at the end of the award ceremony.
Open Ideas for the Balkans

Prishtina Gets Digital

Starting last Friday afternoon and until late Sunday (June 13-15), fifteen teams of young innovators have boggled their minds to find solutions to digitalize and make the Municipality of Prishtina more transparent. Throughout the process they have received support from numerous mentors, and have been provided the adequate working space (see day one & two... Read more »

Join the community :

Latest tweets:

    Sorry, no Tweets were found.

Facebook feed:

We support ideas:

novilogoi