10959585_1583239401894689_3838628123671733402_n (2)

Zeleni inspektor je Android aplikacija koja vam omogućava da prijavite lokalni ekološki problem.

Građanima smeta kada vide deponiju pored puta, prljave ulice i trgove, neupotrebljive automobile na ulicama. Građani ili smatraju da nisu odgovorni i da ne treba da se aktiviraju i pomognu u uklanjanju deponija ili hoće da reaguju i uključe se u rešavanje problema, a ne znaju kako. Nadležne inspekcije se žale da nemaju vemena niti dovoljno resursa da stignu do svakog problema.

Zamislite aplikaciju koju otvorite, kliknete na kameru, slikate prevrnuti kontejner i to je to! Na osnovu vaše lokacije šalje nadležnoj komunalnoj inspekciji fotku, a vi dobijete digitalni bedž. Jednom označen ekološki problem u jednoj boji (crvenoj) dobija drugu boju (zelenu) kada se problem reši i kada se otpad ukloni.

Aplikacija je u početnoj fazi planirana za zlatiborski i moravički okrug, s namerom da se tokom vremena širi na celu Srbiju a potom i region.

Aplikaciju možete preuzeti sa ovog linka: dkq.me/zinspektor

Za instaliranje ove verzije aplikacije potrebno je da na svojim Android uređajima dozvolite instaliranje. Podešavanja -> Sigurnost -> Dozvolite instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora.