1. KORAK – IDEJA

icon-prijava

 

 

 

 

 

 

 

 

Šest organizacija učesnica GRI inicijative će kroz diskusiju i zaključke sa warm-up događaja Puls Otvorenih ideja u Nišu, Novom Sadu i Beogradu na prvom dvodnevnom treningu 30. i 31. januara u Vrnjačkoj Banji razviti ideje za mobilne i/ili web aplikacije.

2. KORAK – RAZVOJ

icon-razvoj

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi dvodnevni trening će se održati 6. i 7. februara u Beogradu gde će predstavnici timova zajedno sa programerima završiti rad na svojim mobilnim i web aplikacijama. Svi će projekti do tada imati otvorene Facebook stranice koji će okupljati online zajednicu oko problema kojeg rešavaju.

3. KORAK – ONLINE GLASANJE

icon-glasanje

 

 

 

 

 

 

 

 

Građani će moći da daju svoj glas pojedinim inicijativama preko platforme Open Ideas i broj skupljenih glasova će činiti 80% od ukupnog broja online bodova. Preostalih 20% će se sastojati od broja lajkova na FB stranicama aplikacija. Online glasanje traje od 12. do 15. februara.

4. KORAK – ŽIRI

icon-ziriranje

 

 

 

 

 

 

 

 

Stručni žiri će 16. februara oceniti predložene aplikacije. Ukupan broj bodova će se izračunavati tako što će broj online glasova (preko OI platforme i broj FB lajkova) činiti 50% finalne ocene a ocene od strane žirija će predstavljati drugu polovinu bodova.

5. KORAK – POBEDNIČKI KRUG

icon-finale

 

 

 

 

 

 

 

 

Tri pobedničke aplikacije će biti proglašene 16. februara.